Sider

torsdag 27. oktober 2011

Pulsvarmere til Helene


Da har jeg strikket pulsvarmere til Helene. Helene har selv plukket ut mønsteret som hun ville ha på dem. Mønsteret er funnet på Ravelry blandt de mange mønstrene som finnes der. Mønsteret heter Moms cabled mitts (Ravelry-link). Jeg har fulgt mønsteret nesten til punkt og prikke, eneste forskjellen er at jeg har gjort de litt lengre opp over armen. Pulsvarmerne er strikket med Rubin Superwash på pinne 3,5.

Bare sånn for morro skyld skal jeg melde disse pulsvarmerne på i en utfordring på bloggen Pinnekroken. De har en utfordring som heter "Noe som varmer", og da må disse kunne passe innunder den. Da utfordringen startet hadde jeg strikket ca 5 centimeter på den første pulsvarmeren.

mandag 24. oktober 2011

Vakre Praha


Sent i går kveld kom jeg hjem i fra en fantastisk tur til Praha sammen med mine kollegaer. Vi reiste på torsdags morgen, så vi kom frem til Praha på tidlig ettermiddag. Da var det en rundtur i byen som sto på programmet. Det var gøy å se på forskjellige kjente bygninger og forskjellige utsiktspunkter. Praha er en vakker by, med mye fin arkitektur. Etter byvandringen var det innsjekk på hotellet og litt avslapning før det var på tide å dra ut for å spise middag. Fredag var det tid for litt jobbing, og vi hadde en fin planleggingsdag. Etter endt jobbeøkt dro jeg og en kollega ut for å finne en frisørsalong. Enda på visa var at jeg stusset bort ca 10 centimeter av håret mitt, og ingen på frisørsalongen kunne snakke engelsk. Det gikk heldigvis bra ved hjelp av gestikulering med hendene og litt nikking. Tilbake på hotellet var det å gjøre seg klar for middag ute. Lørdagen hadde vi det meste av dagen til fri disposisjon så da var det ut i byen for å kikke i butikker og på mye annet. Hun jeg gikk sammen med og jeg fant ut at vi ville ta en bane opp til et tårn, så vi gikk for å finne den. Plutselig sto vi høyt oppe i ei skråning, men ingen bane å se. Etterhvert som vi lette oss videre oppover kom vi over ett stopp på banen som fortalte oss at banen var stengt 10 til 27 oktober. Da ga vi opp å komme oss til tårnet og satte oss for å spise en plass. Etter maten var det å ta seg ned i fra høyden vi var på før vi havnet på trikket tilbake til hotellet. Etter litt avslapning på hotellet bar det ut i byen hvor vi skulle ta en liten rundtur i en veterantrikk før det var skikkelig tsjekkisk aften med god mat, sang, dans, skravling og mye latter. Søndag var siste dagen på turen, så den ble ganske slapp for min del. Var på hotellet frem til vi ble hentet med buss. Turen var kjempefin, og jeg koste meg absolutt hele tiden.

søndag 16. oktober 2011

Fototur


I dag har jeg vært på tur med BioFoto sørlandet til Kaldvel i Lillesand. Med på turen var selfølgelig Canonmaskineriet mitt med diverse objektiver. Jeg fikk også prøvd ut det nye macro objektivet mitt og det var spennende. Det var en maur som sto i ro på sitteunderlaget mitt, og den ble grundig fotografert. Kjekt for meg med en modell å prøve meg på. Jeg synes den ser litt småsinna ut på dette bildet. I tillegg til å løpe rundt med macro objektivet festet på kameraet så ble også telen brukt litt. Måtte jo ta noen bilder av vannfall når jeg først var på Kaldvel. Etter noen timer i fotobobla ble det bålbrenning og pølsegrilling. Det var skikkelig morsomt og koselig å sitte der rundt bålet mens vi spiste pølser og skravla. Etter vi var ferdig med å spise gikk noen hjem, mens noen andre forflyttet seg ned for å fotografere i området rundt laksetrappa. Det var en kjempemorsom tur.

lørdag 15. oktober 2011

52 pair plunge V, # 10


Det tiende sokkeparet i denne utgaven av plungen er enda et kalendersokkepar til adventskalenderen som jeg lager til Siljes minstemann. Disse småsokkene er raske å strikke og kjekke til mellomstrikk. Jeg var så lei av de fargene jeg hadde på de andre strikketøyene mine, at jeg la opp til disse tidligere i dag. Så slike småsokker går fort å produsere. Dette er det tredje sokkeparet i kalenderen, så nå gjenstår det ett rødt, fire grønne og fire hvite sokkepar før kalenderen er ferdig. Kalendersokkeparet er strikket med Silja strømpegarn på pinne nummer 3.

fredag 14. oktober 2011

Bursdagsgave på forskudd


I dag har jeg fått bursdagsgave i fra Ole en måned på forskudd. Denne gaven ble et macroobjektiv i fra Canon. Det er et 100 mm med autofokus og bildestabilisator. Jeg gleder meg kjempemye til å få prøvd det skikkelig ut på søndag. Da skal jeg på fototur med BioFoto sørlandet. Her hjemme er det akvariefiskene som blir prøvekaniner for meg, men de liker ikke å stå stille. Og for en nybegynner med macro så er ikke det ideelt. Derfor blir nok jeg å se mer med hodet nedover enn oppover når jeg skal på fototur til Kaldvel på søndag. Jeg gleder meg til det. Det blir skikkelig spennende å se hvordan bildene blir når de blir tatt med dette objektivet.

søndag 9. oktober 2011

Gryteunderlag


Jeg holder på å rydde litt i garnlageret mitt, og rydding i garnlageret betyr å strikke opp forskjellige smårester til småprosjekter. Denne gangen ble det et gryteunderlag som ble produsert. Jeg har lagt opp X antall masker og strikket rundt på en rundpinne. Da blir gryteunderlaget dobbelt samtidig som skjøteknutene blir skult på en enkel måte. Jeg har fått kvittet meg med mange smånøster av forskjellige garntyper. Har blant annet brukt Senjagarn, Silja strømpegarn og litt Austermann fancy sox, så nå er mesteparten av smårestene mine brukt opp. Strikkepinnen jeg har brukt er en rundpinne nummer 3.

torsdag 6. oktober 2011

Blomster til Ole


Med alt som har stått på den siste tiden er det Ole som har gjort det aller meste i vår lille familie. Når jeg har trengt hjelp til noe så har det aldri vært nei i hans munn, og han har veldig ofte gjort det lille ekstra for at jeg skulle føle meg bedre uten at jeg har behøvd å spørre om det. Det har gjort hverdagen min lettere og jeg har hatt lyst til å gjøre en liten ting til gjengjeld. Så da jeg var i byen med en venninne tidligere i uken og så noen søte og fine orkideer i en hjerteformet glassvase klarte jeg ikke gå forbi. Jeg vet at han har sett på orkideer en god stund og. Ole liker blomster veldig godt, så da synes jeg det passet bra. Det er jo ikke bare jenter / damer som setter pris på, og fortjener, en liten oppmerksomhet innimellom. Jeg håper vi klarer å holde liv i orkideen en god stund, fordi den pynter så fint opp i stuevinduet vårt. Det er koselig med litt farger i vinduene nå som vi har så grått vær ute.

52 pair plunge V, # 9


Det andre paret til minstegutten av Siljes adventskalender har ligget ferdig en stund, men oppdaget nå i dag at jeg har glemt å blogge det. Nå gjenstår det 10 sokkepar før kalenderen er ferdig. 2 røde par til, 4 grønne par og 4 hvite par. Det blir spennende å se hvordan hele resultatet blir når alle 24 sokkene er ferdige.Småsokkene har en finfin størrelse til å være sånn innimellomstrikk siden det går så fort når man først setter igang med en sokk. Kalendersokkeparet er strikket med Silja strømpegarn på pinne nummer 3.

tirsdag 4. oktober 2011

En strømpepinnemappe til


Jeg har funnet ut at strømpepinnemapper er kjekke å øve seg på. De gjør at jeg blir bedre og bedre kjent med symaskinen min, og i tillegg blir det til noe som kan brukes. Gøy å lage de er det også. I denne strømpepinnemappen er det plass til 16 sett med strømpepinner. Stoffet jeg har brukt på denne strømpepinnemappen,ytterstoff og for, har jeg funnet i restekassen på Stoff og stil. Forstoffet er en liten gjenganger i strikkepinnemappene mine, men det er ikke så mye igjen av den stoffresten nå. Så når den er tom så er det en annen stoffrest som må stille som for. Hvilken det blir vet jeg ikke enda. Har jeg ikke brukendes stoff til det formålet hjemme, så har nok restekassen på Stoff og stil ett eller annet jeg kan bruke.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...