Sider

torsdag 27. juni 2024

13 pair plunge # 6

 

Det 6 paret i plungen ble et par med "House socks" av Alison Hansel. Mønsteret er å finne i boka "Charmed knits: Projects for fans of Harry Potter". Dette tror jeg blir noen tykke og gode sokker å ha til neste vinter. De er i hvertfall tykke og gode. Jeg valgte å strikke sokkene på to forskjellige måter. På den først sokken lot jeg tråden jeg ikke strikket med følge inni sokken. Dette synes jeg var noe plunder, så på sokk nummer 2 klippet jeg tråden etter hver stripe. Dette førte selvsagt til at det ble mange tråder jeg måtte feste. Sokkene er strikket i rester etter jeg strikket "Hogwart house scarf" tidligere. Garnet jeg har brukt er Sportsragg fra Viking of Norway i fargene "555" (vinrød) og "544" ( mørk gul). Greit å få brukt litt rester. Sokkene er strikket med pinne nummer 3,5.

torsdag 20. juni 2024

Grovtausenes sjal

 

Jeg har strikket et "Grovtausenes sjal" etter et mønster jeg fant i boka "Lune masker. Nostalgisk småstrikk" av Trine Angelsen. Dette er en gave til ei venninne, og jeg håper hun vil like det. Dette sjalet har vært et perfekt tvstrikketøy da det var et enkelt mønster å strikke. Som jeg ofte gjør har jeg gjort noen små tilpasninger. Jeg valgte å droppe duskene/frynsene i hjørnene som var et av alternativene i boka, og jeg lagde en kort vrangbord øverst. Dette var fordi jeg ville felle av med italiensk avfelling slik at kanten skulle bli elastisk. Det var ganske mange masker å felle, og jeg visste at jeg mest sannsynlig ville få kanten for stram hvis jeg gjorde avfellingen på en annen måte. Dermed var det bare å sette av god tid og gjøre en italiensk avfelling. Det tok lang tid, men resultatet ble verdt det.

Sjalet ble strikket i garntypen Twin fra Rohrspatz &Wollmeise i fargen "Mistelzweig". Jeg brukte pinne nummer 3,5 på sjalet.

lørdag 15. juni 2024

Veskemerke

 

Jeg har kjøpt meg ei veske som mange andre har maken til. Satt en kveld å lurte på hvordan jeg enkelt kunne gjøre det slik at det ville være enkelt for meg å skille min veske fra de andres. Valget mitt falt da på å strikke meg et lite merke jeg kunne henge på den ene hanken. Mønsteret jeg valgte å strikke etter heter "Mini Selbu" og er laget av Hilde Ropstad. Den ferdige minivotten er på størrelse med min tommelfinger, så dette er et kjappstrikket småprosjekt. Jeg brukte ca 2 gram med garn på votten og snora til sammen. Garnet som er brukt er av typen Merci fra Filcolana i fargene "614" ( strawberry daquiri) og "101" (natural white). Dette er garnrester etter jeg strikket en Viggo vest tildligere i år. Minivotten er strikket på pinne 2. Det er skjelden jeg strikker med den pinnetykkelsen, så jeg følte jeg strikket med synåler. 









søndag 9. juni 2024

13 pair plunge I # 5

 

Jeg har strikket meg et par sokker etter mønsteret "To the lighthouse socks" av Dots Dabbles. Dette sokkeparet var påskestrikken min i år, så jeg koste meg med å strikke på disse da. Jeg har en ganske stor fasinasjon for fyrtårn, så da jeg kom over dette mønsteret måtte jeg bare strikke dem. Regner med at fasinasjonen stammer fra at jeg er vokst opp med blinkene fra Lista fyr i stuevinduet hos mamma og pappa på kveldene.  

Mønsteret på sokkene satte seg veldig fort i fingrene, og det gikk kjapt å strikke det. Jeg valgte å strikke en annen hæl og tå slik at jeg fikk plass til flere vindusrekker. Siden jeg har ganske små bein føltes det riktig for meg da jeg ville ha flest mulige vinduer. Garnet jeg har strikket med er Arwetta fra Filcolana. Det var der jeg fant den fargen jeg syntes var mest "fyraktig". Fargen jeg valgte er nummer "971" (sand), og jeg har strikket sokkene på pinne nummer 2,5.

Jeg er skikkelig på etterskudd i denne plungen. Det er ikke sokkestrikk som frister mest for tiden, så om jeg kommer i mål med sokkestrikkingen er noe usikkert. Siden jeg er treig med blogging av ferdige prosjekter er det ei stund til det blir offentliggjort her om jeg klarer det. Sokkestrikkeutfordringen går hvertfall ut juni, så vi får se hva resultatet blir utover.

mandag 3. juni 2024

Bakers twine x 2

 

Jeg har strikket 2 nye par med grytekluter til gavekassen min. Det ene paret er allerede gitt bort. Jeg synes det er utrolig greit å ha noen slike liggende klare hvis jeg plutselig trenger en liten gave eller oppmerksomhet, eller hvis jeg bare får lyst til å gi bort noe hjemmelaget. Mønsteret jeg har brukt er Bakers twine av DUCATI. Jeg synes dette mønsteret er kjempemorsomt å strikke, så det blir garantert strikket noen flere slike til gavekassen. Det er garn til flere varianter i skattkammeret mitt. Disse to parene er strikket med samme fargevariasjon. Garntypen jeg har brukt er Mandarin Petit fra Sandnes garn. Hempa er strikket i farge "5930" mens kluten er strikket i hvit, "5936" (blå) og "6015" (lys blå). Noe av garnet er skikkelig årgangsgarn, det ble brukt til å strikke noen dukkeklær til den ene niesa mi når hun var liten. I år var hun russ. Tiden flyr. Hempa er strikket med pinne 2,5 mens resten av kluten er strikket på pinne 3,5.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...