Sider

onsdag 31. mars 2010

Brodert påskekylling


Siden jeg var tom for små strikkeprosjekter har det blitt litt brodering istedet. Denne grytekluten har jeg hatt liggende uferdig en stund, så jeg fant ut at jeg ville gjøre den ferdig nå som det er påske. Det skal være to grytekluter i ett sett, men nummer to er ikke under produksjon enda. Jeg vil gjøre ferdig noen flere ting jeg har startet på før jeg starter på noe nytt. Blir det brodert mer rett etter påske så er det nok juletreduken som blir jobbet på. Klarte ikke å få den ferdig før jul i fjor, så satser på at den kan bli ferdig til årets jul.

tirsdag 30. mars 2010

Listapåske


I dag drar Ole og jeg hjem til Lista for å være der noen dager i påska. Det skal bli herlig med litt luftforandring. Av en eller annen grunn har jeg fått det for meg at lufta er litt reinere der. Har sikkert noe med at det er landsbygda og dette er byen. Fotoapparatet er tømt for bilder og klargjort til å knipse den nydelige naturen på Lista. På torsdag har vi fått beskjed om at det blir påskelam til middag til Oles store glede. Vil også prøve å få til en tur med eggkoking og pølsegrilling ute. Det er så koselig å gjøre det i påska. Vi pleide alltid gjøre det når jeg var liten. De påskeferiene vi har vært på Averøya har det også blitt pølsegrilling på bål. Bålet har som oftest vært i hagen, kjempekoselig.

mandag 29. mars 2010

Parktur


I dag har Ole og jeg vært i dyreparken en tur. Vi var kjempeheldige med både vær og temperatur, så turen inne i parken ble kjempefin. Nistepakke hadde vi også med slik at vi kunne spise og drikke litt underveis. Det var skikkelig koselig å spise mens man kikket på dyrene i nordisk villmark. Fotoapparatet mitt fikk også gjennomgå siden mange av dyrene var riktig så fotogene i dag. Jeg håpte på at tigeren som er på bildet skulle snu hodet mot der jeg sto, men det ville den ikke. Den mener sikkert at den tar seg bedre ut i profil.

Når vi skulle dra hjem hadde en eller annen idiot parkert bilen sin (ulovlig) rett foran vår bil, og på parkeringsplassen bak oss sto der en annen bil. Vår bil kunne dermed ikke rikkes. Vi gikk inn til gjesteservice med bilnummeret på den bilen som sto ulovlig parkert og de søkte opp bileieren og prøvde å ringe han, men den mobilen var skrudd av. Jeg lurer på hvorfor. En fra parkeringsavdelingen ble med oss ut for å se om det var noe han kunne hjelpe oss med, og han søkte opp eieren til den bilen som hadde parkeringsplassen rett bak vår bil. Den eieren kom så fort som mulig og flyttet bilen sin slik at vi kunne komme ut. Det var utrolig snilt gjort av han å hjelpe oss siden han hadde alt sitt på det rene. Jeg håper det ikke ødela noe av turen hans i dyreparken. Skjønner egentlig ikke hva de som parkerte ulovlig tenkte på, hadde de rygget 3 meter hadde de kunne stått pent på en oppmerket parkeringsplass.

lørdag 27. mars 2010

Ikke akurat imponerende


Da var årets tredje seriekamp for Start spilt, og resultatet ble 1-1. Jeg ble ikke akurat imponert av det spillerne presterte på banen i dag, og jeg var litt smånervøs for at Molde skulle stikke av med tre poeng da de presset på i andre omgang. Hvis de hadde spilt slik de i perioder gjorde mot Rosenborg i forrige serierunde, kunne fort resultatet vippet litt mer til Starts fordel. Dømmingen i dagens kamp var heller ikke den beste, og i perioder var den rett og slett dårlig synes jeg. Greit at dommeren ikke klarer å få med seg alt, men hadde forventet at han skulle få med seg litt mer av det som skjedde. Det hadde kommet begge lagene tilgode.

fredag 26. mars 2010

Tubesokker


Det siste avsluttede strikkeprosjektet mitt er et par tubesokker som jeg har laget for en kollega av meg. Mønsteret på tubesokkene er hentet fra Drops design sine nettsider. Disse tubesokkene var enkle og morsomme å lage. De er strikket med Silja strømpegarn på pinne nummer 3.

torsdag 25. mars 2010

Påsken er her snart


I morra starter påskeferien, og det gleder jeg meg til. Det skal bli herlig med noen avslappende og koselige dager sammen med Ole. I dag ble påskehandelen unnagjort, og da så jeg noen fine påskeliljer som jeg fikk lyst å pynte opp i leiligheten med. Jeg synes de gule blomstene liver så godt opp i stua. Vi ville ha litt påskepynt her hjemme siden det er her vi skal være det meste av påska. Det blir noen dager på Lista hos mamma og pappa, men vi har ikke helt bestemt oss for vilke dager det blir enda. Det blir koselig. Håper på noen turer ut for å grille pølser og koke påskeegg på bål. Det er noe som hører påska med.

onsdag 24. mars 2010

Å være sterk



Å være sterk er ikke
- å løpe raskest
- å hoppe lengst
Eller å løfte tyngst.

Å være sterk er ikke
- alltid å vinne
- alltid å ha rett eller
- alltid å vite best.

Å være sterk er å
- se lyset når det er som mørkest
- slåss for noe man tror på,
selv om man ikke har flere
krefter igjen.
- se sannheten i øynene
Selv om den er hard.

- Ukjent

mandag 22. mars 2010

Regn :-)


I dag kom det endelig litt regn her. Jeg har gått å ventet på litt regn siden det ble mildvær, så da det begynte å dryppe på frontruta når jeg var på vei hjem fra jobb kom smilet godt frem. Takket være regnet har snøen minket godt, og det liker jeg. Er ikke mye snø igjen nå. Det gjør heller ikke noe at regnet skylte bort litt veistøv fra bilen min. Den var ganske så full av det. Skal få elevbedriften på jobb til å vaske den etter påske. Det er en kjekk og enkel måte å få det gjort på.

Kvelden ble også bedre av at Start tok 1 poeng borte mot Rosenborg. Satt å håpte på at de skulle klare å få inn et mål til på Rosenborg, men det gikk ikke. Kampen var spennende å se på uansett. Er ikke hver kamp det blir scoret 6 mål i. Jeg hadde ikke regnet med en så målrik kamp, så det ble en ren bonus.

søndag 21. mars 2010

Vil snart på tur igjen


Nå er snøen snart borte her i Kristiansand, og jeg begynner å få lyst til å ta en tur i dyreparken igjen. De siste gangene har det vært mye snø og glatt mange steder der, men regner med at snøen er nesten borte der og nå. Hver gang jeg har vært der etter jeg fikk det nye kameraet mitt har det vært enten snø eller rim. Jeg må innrømme at det hadde vært knallmorro å få tatt noen bilder av de fine dyrene med litt annen bakgrunn enn snø og rim. Burde hatt noen vårbilder før det blir sommerbilder. Synes det er veldig greit med årskort, for da får jeg bilder av dyrene i alle årstidene. Det vises best på de dyrene som er ute da. Er ikke noe særlig forskjell på de som er inne.

fredag 19. mars 2010

Besøk fra Lista


I morra får vi besøk av Peder og Randi, og det gleder vi oss til. De skal være her til Søndag. Det blir morsomt å prate litt, og på kvelden i morra skal vi ut å spise en bedre middag på Egon i byen. Det tror jeg blir skikkelig koselig. Vi har til og med reservert bord der bare for å være på den sikre siden. Ole og jeg pleier sjelden å reservere bord når vi skal ut å spise, men vi fant ut at det kunne være greit å gjøre det siden det er lørdagskvelden det er snakk om.

torsdag 18. mars 2010

Oles favoritt


En av Oles favoritter i akvariene våre er fiskene vi har av arten Praktbotia. Vi har tre stykker av denne arten i det store akvariet. Fiskene er fine å se på, og de er nyttige i akvariemiljøet. De spiser snegler hvis vi er uheldige at det følger med noen pestsnegler når vi kjøper planter. De er veldig effektive sneglespisere, så vi ser aldri noen snegler i det store akvariet. Vi hadde nok hatt en slik fisk i det lille akvariet også om ikke det var for at den mest sannsynlig ville gå løs på yngelen også. Derfor ble det jegersnegler der istedet. Funker det og, men tar litt lengre tid før pestsneglene er borte.

tirsdag 16. mars 2010

Nystrikket sjerf


Jeg pleier alltid å ha et lite strikketøy liggende ved datamaskinen min slik at jeg har noe å gjøre mens jeg for eksempel venter på å tjene penger i et spill. De spillene jeg liker best er de spillene man må tjene penger før man kan bygge seg videre. Sjerfet som nettopp er ferdigstrikket har blitt produsert ved dataen, og kan brukes både til hverdag og fest. Denne typen sjerf er ikke av de som varmer mest. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med sjerfet enda, men regner med at det snart blir en ordning på det. Denne typen sjerf er raskt å lage, blir somregel ferdig med et sjerf i løpet av en kveld eller to hvis jeg kun strikker på et slikt sjerf. Det er også morsomt å lage disse sjerfene siden jeg synes de blir fine. Sjerfet er strikket med garntypen Linie 166 flair elegance på pinne nummer 5.

mandag 15. mars 2010

Koselig barnefilm


Jeg har alltid vært veldig glad i tegnefilmer, og jeg har flere ganger merket at det ikke er så dumt når jeg jobber på en barneskole. Det er faktisk veldig greit nå som jeg jobber i småskolen. Film er en fin måte å belønne god arbeidsinnsats på, og da er det greit å ha litt forskjellig å velge imellom. Det gjør ikke meg noe å se filmene på forhånd for å sjekke at de kan vises innunder spesielle temaer heller. Dagens film er en koselig vårfilm, og den handler om påske. Den passer veldig godt inn i den tiden vi skal inn i nå. Filmen kan minne litt om en julefortelling der en mindre hensynsfyll fyr får en drøm som sier at han må forandre seg. Blir alltid koselig på slutten i slike tegnefilmer.

lørdag 13. mars 2010

Gleder meg


I morgen braker det løs med Starts første hjemmekamp for sesongen. I dag kom årest sesonkort i hus, så nå er jeg klar til mange fine stunder på Sør Arena sammen med Gry. Tror det er tredje året på rad vi har sesongkort. Morgendagens kamp er mot Sandefjord, og jeg gleder meg kjempemye. Det er alltid morsomt å gå på hjemmekamp, men åpningskampen er noe helt spesielt. Den er nesten like morsom som 16 mai kampen på hjemmebane. Blir spennende å se hvilken plass Start får i serien til slutt i år. Jeg har en liten magefølelse på at de kommer på 5 plass, men tiden får vise hvor de havner. Morsomt på stadion blir det uansett.

fredag 12. mars 2010

Sola varmer


Nå som sola har startet å varme på utsiden her så ser det ut til at aloe vera planten min liker seg bedre. Det gjør sikkert ikke noe at snøen forsvinner og. Jeg nyter i hvertfall at snøen forsvinner litt etter litt. Det er et nydelig syn å se tørr betong på trappa, og vann som sildrer på grunn av snøsmeltinga. Det betyr bare en ting: Det er vår snart, og det liker jeg. Jeg kan nesten ikke vente til det begynner å grønnes i trær og busker, og fuglekvitteret fyller luften igjen. Den gode vår og sommerlukta skal også bli god å kjenne igjen.

onsdag 10. mars 2010

Lue nummer 2


Da var kronelue nummer 2 ferdig produsert. Denne lua er til datteren av noen venner. Lua er strikket med garntypen Easy på pinne nummer 7. Hva neste småprosjekt blir har jeg ikke bestemt meg for. Tror jeg tar det som det kommer. Har et teppe under produksjon i tilfelle det tar ei lita stund å finne på neste småprosjekt.

tirsdag 9. mars 2010

Snegler


I dag har vi hatt et koselig besøk av Lotte og ungene. Det er alltid morsomt å skravle litt (eller mye). Filmen "biler" gikk på tv'n og alle fiskene ble godt foret. Etter ei stund fant vi ut at en liten tur på senteret var neste ting på programmet. Ole ble hentet på jobb, og til senteret bar det. Siden Ole og jeg har en god del pestsnegler i det lille yngelakvariet vårt kjøpte vi noen jegersnegler som spiser pestsnegler, men som lar ynglene være i fred. En perfekt løsning synes jeg. De var ikke så aller verst å se på heller. Vi har aldri hatt slike snegler før, så blir spennende å se hvordan de setter sitt preg på det lille akvariet vårt.

mandag 8. mars 2010

En liten utfordring

1. Gå inn på mappa 'mine bilder'
2. Velg den 4. eller den 7.mappa
3. Finn frem det 4. eller det 7.bildet
4. Sett inn bildet i et innlegg og skriv litt om det
5. Utfordre 5 nye, legg ut link til de du utfordrer og gi de beskjed.





Jeg fikk en liten utfordring av Else-Jorun her på bloggen og gikk inn i den 4 mappa og det 4 bildet. Den aktuelle mappa het akvarium, og bildet er av en dalmantiner molly. En av mine favoritter faktisk.

Jeg vil utfordre
Randi
Helene
Therese
Anne Kate

1 par til


Da var 1 par til med småsokker ferdig produsert. Begynner så smått og minne litt om storproduksjon av gaver her, men det er morsomt. Valgte å bruke litt andre farger her enn de tidligere småsokkene jeg har laget. Variasjon gjør det gøyere å strikke synes jeg, og bruker jeg samme farge hele tiden blir jeg lei den aktuelle fargen. Sokkene er strikket med Silja strømpegarn på pinne nummer 3. Jeg har foresten fått meg en ticker nederst på bloggen der jeg teller ned antall gram garn jeg strikker. Tickeren går fra 0 til 10 kilo, og jeg har en mistanke om at den kommer til å vare ei stund siden garn er ett lett materiale. Blir spennende å se.

søndag 7. mars 2010

Kjekt med noe småtteri


Jeg er for tiden hardt angrepet av strikkedilla. På pinnene mine er for tiden et stort teppe som skal dekke hele dobbeltsenga vår. Siden dette tar lang tid å produsere, har jeg noen småprosjekter på gang samtidig. Det er greit å kunne variere litt. Jeg har "ørten" nøster med garn liggendes, så jeg prøver å få brukt opp noen av de samtidig. Synes det er veldig gøy å strikke små sokker for tiden, så det er det som blir gjort. Har ikke peiling på hva jeg skal gjøre med dem, men regner med de havner i en eller annen barselgave. Jeg synes det er morsomt å kunne gi bort noe hjemmelaget og ikke bare slikt som er kjøpt. Sokkene er strikket med Silja strømpegarn på pinne nummer 3.

lørdag 6. mars 2010

Snøsmelting pågår


I dag har det vært et nydelig vær ute, med en del snøsmelting. Det drypper jevnt og trutt fra takrenna her, og det er herlig å se på. Den ene "drypp plassen" er like ved siden av trappa vår, så vi måtte finne på et eller annet slik at det ikke blir helt blankpolert is der når kveldsfrosten slår inn. Vi fant ut at hvis vi plasserte ei bøtte der ville den fange opp mesteparten av vannet og det ville ikke bli så veldig mye is der. Det funker kjempefint, og når bøtta er full tømmer vi den over ei snøfonn som ligger i hagen. Med dette systemet slipper vi unna mye is rett over trappa og det er veldig greit, samtidig som smeltevannet smelter litt mer av snøen i snøfonna når vi tømmer den.

fredag 5. mars 2010

Ferdig kronelue


Da var kronelua jeg har laget til min søte niese ferdig. Kanten med gulltråd ble nettopp heklet ferdig mens jeg så på ekstrem oppussing på tv3. Er morsomt å strikke eller hekle fremfor tv'n, og nå for tiden får jeg ofte selskap av Ole som sitter med sitt eget strikketøy. Det er koselig å drive på med strikking samtidig som Ole gjør det. Jeg håper interessen hans vil være der lenge.

torsdag 4. mars 2010

Den blå timen


Den blå timen i kveld var helt nydelig. Himmelen var knallblå og uten skyer. Det var et nydelig syn. Ellers har jeg hatt en avslappende og rolig dag. Jeg har vært en liten tur i byen sammen med Silje, Helene og lille Arne. Vi vandret litt rundt i bygatene før de ble med hjem til meg en liten tur. Det var koselig med besøk. Blir fort mye skravling da, og det passer meg bra. Sitter og lurer på hva jeg skal gjøre resten av kvelden, og tankene heller litt mot å ordne litt gulrot og kålrot som kan spises med litt dip til en film. Vi får se hva det blir til.

onsdag 3. mars 2010

Hjemmestrikket kronelue


For en liten stund siden skrev jeg her på bloggen min at jeg var tom for små strikkeprosjekter. Fikk en kommentar der om at min herlige niese på 4 år kunne ha en prinsessekrone å leke seg med. Jeg gikk på mønsterjakt på nettet, men fant ingen mønster på en prinsessekrone. Derimot fant jeg et mønster på en kronehatt / kronelue på bloggen Lilleducks sirkler. Kronelua strikket jeg i går kveld, og den er nesten ferdig. Mangler bare å hekle litt gullfarget tråd på kronetaggene. Det er første gangen jeg strikker etter dette mønsteret, men jeg håper det ikke var siste gangen. Den var kjempemorsom å strikke. Lua er strikket med garntypen Easy på pinne nummer 7.

tirsdag 2. mars 2010

Nye bøker


I dag var jeg en liten tur på sørlandssenteret for å få tak i noe jeg trengte til et håndarbeidsprosjekt. Når jeg først var en tur på senteret fant jeg ut at jeg like godt kunne ta meg en tur innom Notabene og se om de hadde noen gode bøker på salg. Planen var at jeg kun skulle innom for å kikke litt, men jeg kom ut derfra med 2 nye bøker. Begge bøkene handler om forskjellige sider av andre verdenskrig. Det er en periode av norsk historie som jeg er veldig interesert i, og da er det morsomt å finne bøker om forskjellige sider av det emnet på salg. Jeg har ikke lest så mye om kvinnenes arbeid i den hemmelige tjenesten eller om russerfangene før. Det eneste jeg egentlig husker om russerfangene er slike ting som bestemor og bestefar fortalte meg mens de levde. De hadde russerleire på Lista under krigen, så da fortalte de meg om hvordan det var å være på utsiden av gjerdet. Jeg gleder meg til å få lest litt i bøkene. Tror jeg kan lære en hel del av dem.

mandag 1. mars 2010

Sjokolade


Når man er sliten og ikke har mye energi igjen i kroppen er det godt med litt sjokolade. Sjokolade er noe av det beste jeg får, og når Freia lanserte en ny type måtte jeg forsøke den. Jeg liker både kvikk lunsj og melkesjokolade hver for seg, så jeg regnet nesten med at jeg ville like denne blandingen også. Det gjorde jeg, og det blir sikkert ikke siste gangen jeg kjøper den selv om jeg foretrekker å ha smakene hver for seg. Kvikk lunsjen er bedre som egen sjokolade. Det er og blir daim og helnøtt som er mine favoritter blant de forskjellige variantene av melkesjokolade. Da ser jeg bor i fra den vanlige melkesjokoladen. Det er den aller beste.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...