søndag 6. mars 2016

Lanzarote

For en uke siden kom Ole og jeg hjem fra en herlig fjorten dagers tur til Lanzarote. Det var fjorten herlige dager med avslapning og kvalitetstid. Siden det ikke går fly fra Kristiansand til Lanzarote, valgte vi å reise fra Bergen. Det var minusgrader da vi gikk om bord i flyet i Bergen, og når vi kom ut av flyet var det 22 grader. Snakk om herlig overgang. Vi bodde på samme leilighetshotell som vi gjorde forrige gang vi var på øya, Apartementos El Dorado i Puerto del Carmen. Vi liker oss på det hotellet. Det ligger midt i mellom strandpromenaden og gamlebyen. Selv om det er sentralt, er det rolig der.

Vi var for det meste heldige med været mens vi var der. Vi hadde regnbyger et par dager. Den ene av disse dagene kom det også en kraftig haglskur. Når den kom så var det morsomt å se på all aktiviteten som plutselig oppsto rundt bassenget.

En av dagene var vi på et marked i den gamle hovedstaden på øya, Teguise. Der blir store deler av byen omgjort til marked med mange boder med diverse salgsgjenstander. Det eneste som vi kjøpte var noen tskjorter til meg. Mens vi sto på en litt åpen plass kom plutselig et karnevallsopptog forbi oss. Det var gøyalt å se på. Vi valgte å kjøpe billetter for å komme oss på marked på et lokalt turistbyrå. Det er mye over halv pris å reise med dem enn de nordiske reisearrangørene. De har mange forskjellige guidede turer, og ligger godt under prisen du må betale på reisearrangørenes tilsvarende turer.

Vi var også et par turer til Playa Honda, der traff vi Kit. Det er en flott dame som pappa ble kjent med da han var der i store perioder når han var i tyve-årene. Jeg setter stor pris på at hun tok seg tiden til å møte oss. På den ene turen dit var vi også innom et stort hagesenter. Ole kjøpte en hel haug med forskjellige frø. Siden det sto på spansk på frøpakkene var det ikke helt lett å skjønne det som sto der. Men frø fikk han, så nå har han sådd både palmer og tomater.

Vi hadde en kjempefin tur, men som alltid var det godt å komme hjem igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...