Sider

mandag 27. april 2015

Er jeg lei av sokkestrikking?

Jeg får ofte en del spørsmål om jeg ikke går lei av å strikke sokker. For å svare på det spørsmålet; Nei jeg går ikke lei av å strikke sokker. Av en eller annen grunn har jeg ikke gått lei til nå, så da tror jeg ikke jeg kommer til å gå lei heller. Jeg er veldig glad i farger når jeg strikker, og sokkegarn kommer i mange fine farger. Gjerne mange fine farger i samme nøste. De er som regel gode og myke å jobbe med i tillegg til de fine fargene. Har jeg en dårlig dag så kommer jeg fort i godt humør når jeg strikker med glade farger. Ikke alle farger er glade farger (men de er kjempefine likevel), men de fleste dagene strikker jeg bare fordi jeg liker å strikke. Da trenger ikke fargene være glade, men de må være fine. For min del kan man vel si at sokkestrikkingen har blitt en liten form for terapi, og det har kommet veldig godt med når kroppen krangler eller tunge tanker vil prøve å trenge seg inn. Er dagen litt vrang er det herlig å kunne gå opp i mitt "lille" garnlager for å finne et fint sokkegarn for deretter å legge opp til et sokkepar. Sokker er så greit å strikke siden de ikke er så store prosjekter, så man kan bli ferdige med de fort om man vil. Så i stedet for å bli lei sokkestrikking kjenner jeg meg takknemlig for at jeg finner roen med det i hendene. Jeg er også veldig takknemlig for at jeg har en mann som synes det er greit at mitt garnlager tar litt plass i huset vårt. At han i tillegg kjøper fint sokkegarn til meg er bare en stor bonus. Jeg er rett og slett kjempeheldig.

lørdag 25. april 2015

Bluebirds of happiness

Nå som jeg er ferdig med sokkestrikkeprosjektet er det litt andre mønster som blir prøvd ut. Her har jeg strikket en liten fugl som er stappet med bomull. Mønsteret jeg har strikket heter  Bluebird of Happiness og er skrevet av Sara Elizabeth Kellner. Det var morsomt å strikke denne fuglen, men det var også en god del pirk. Jeg har ingen umiddelbare planer om å strikke flere av disse, men skal ikke se bort i fra at det kan komme flere ved en senere anledning.

fredag 24. april 2015

Kleenex etuier

Jeg har sydd litt flere Kleenex etuier. Det var en veldig grei måte å bruke opp litt små tøystykker på. At de blir litt søte gjør heller ingenting. Jeg ser ikke bort i fra at slike innimellom vil bli sydd for å bruke opp diverse tøyrester.

torsdag 23. april 2015

Babyluer

Jeg har strikket noen babyluer som skal leveres til sykehuset. Denne gangen ble det litt fargerike luer, og det var det ganske morsomt å strikke nå. Blir fort litt fargerikt garn når man tar et dykk i restegarnskassa. Mulig det blir flere slike om ikke så lenge.

onsdag 22. april 2015

Voksduk mappe

Jeg har sydd meg en strikketøymappe i voksduk. Den jeg hadde i fra før var helt utslitt, så jeg kjøpte mønsteret for å kunne lage slike selv. Dette er den første jeg lager, men flere vil det bli. Disse mappene er skikkelig greie å ha strikketøyene i når men f.eks. sitter på med en bil. Da kan den stå på gulvet, og skulle den bli skitten er det bare å tørke av den med en klut etterpå.

tirsdag 21. april 2015

Premie

 
Jeg er med på luesamstrikk i en gruppe på ravelry, og jeg var så heldig å bli trukket ut som vinner av en premie for lua jeg deltok med i mars. Jeg fikk tre nøster med Rasmilla's yndlingsgarn. Dette blir for meg et nytt bekjentsskap, men det kjennes fantastisk ut. Jeg gleder meg til å prøve det ut.

mandag 20. april 2015

52 pair plunge VIII, # 52

Nå er jeg ferdig med det siste sokkeparet i denne plungen. Dette er femte gangen jeg fullfører denne oppgaven. Hadde egentlig planer om en sjette gang, men jeg velger å ta en pause. Ikke fordi jeg er lei av å strikke sokker, men fordi jeg har mange andre ting jeg vil prøve meg på nå. Dette sokkeparet her har jeg strikket til en venn av familien som bor på Lanzarote. Det er vanlig ribb oppe, og Blueberry waffle mønster på foten. Jeg har strikket sokkene med garntypen Opal på pinne nummer 2,5.

tirsdag 14. april 2015

52 pair plunge VIII, # 51

Det nest siste sokkeparet er ferdig produsert. Disse har jeg strikket etter mønsteret Rye av tincanknits. Det var et enkelt og kjapt sokkemønster å strikke. Det er godt mulig det blir strikket flere av disse. Jeg har strikket sokkeparet i Regia Stretch på pinne nummer 2,5. Det siste sokkeparet i denne plungen er jeg godt  i gang med. Det er over halvferdig, og jeg regner med å få det ferdig om ikke alt for lenge. Spørs litt på hvor mye annet jeg finner på å strikke på innimellom.

søndag 12. april 2015

52 pair plunge VIII, # 50

Nå begynner jeg å nærme meg slutten på denne plungen. To par med sokker til og så er jeg ferdig. Gleder meg til det, men kjenner jeg meg selv rett så tar det nok ikke lang tid før neste utfordring planlegges. Dette sokkeparet er strikket med Gjestal sportsragg på pinne nummer 4.

fredag 10. april 2015

Kleenex etuier

Etter at Randi hadde hjulpet meg med posen fant jeg ut at jeg hadde godt av å øve meg litt mer på symakinen og på kutting av stoff. Derfor fant jeg ut at jeg kunne lage noen Kleenex etuier. Det var noen små prosjekter som gjorde at jeg fikk øvd på noen grunnprinsipper som jeg ikke er noe god på. Mønsteret fant jeg her på en blogg som heter UnePune. Det var lett å gjennomføre, og som sagt god trening for meg.

onsdag 8. april 2015

52 pair plunge VIII, # 48 og 49

Jeg har strikket ferdig noen knøttesokker som skal leveres til en sykehusavdeling. Slike sokker er virkelig masker med mening, og de varmer føttene til små knøtt som har fått en vanskelig start i livet. Det er også en veldig kjekk metode å bruke opp litt restegarn på siden de ikke trenger så mye garn.

tirsdag 7. april 2015

Tante Pose

Iløpet av påskeferien var Randi og Peder på besøk hos oss. Da hjalp Randi meg med å sy denne drawstring posen. Jeg har hatt mønsteret på den en stund, men det har jeg ikke forstått bæret av. Randi driver en del med quilting, så jeg fikk enormt god hjelp. Jeg har ikke noe kunnskap om slikt, så det var utrolig greit å få hjelp. Tusen takk for hjelpa Randi. Mønsteret vi har laget her heter Tante pose.

mandag 6. april 2015

Eggevarmere

I går hadde Ole og jeg en liten påskefrokost hjemme. Lørdag kveld fant jeg ut at vi ikke hadde noen eggevarmere vi kunne bruke. Fant noe garn i restekassa mi som passet med tykkelse, selv om ikke fargen var påskeaktig i det hele tatt. Begge eggevarmerne var ferdige på under en time, så det var utrolig kjapp strikk. Mønsteret jeg har brukt heter Sunshine and rainbows og er å finne i boka Egg cozies. Jeg har brukt garnet Online supersocke jeanscolor og pinne nummer 3 på eggevarmerne.

søndag 5. april 2015

Prematurluer

 
I starten av påskeferien var vi noen dager på Lista hos mamma og pappa. Der gjorde jeg ferdig to luer som skal til en sykehusavdeling. Pleier å ha noen små strikkeprosjekter jeg kan strikke på liggene på Lista. Er ikke alltid jeg får gjort ferdig noen, men denne gangen var det to stykker som ble strikket. Luene er strikket med Viking babyull på pinne nummer 2,5.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...